Duurzaamheid

Dak Mark Verbeek

Duurzaamheid is anno 2020 een belangrijk item voor ondernemers en bedrijven. We zijn ons er met elkaar goed van bewust dat we beter voor onze aarde moeten zorgen en iedereen probeert hierin zijn steentje bij te dragen. Zo ook Handelskwekerij Mark Verbeek. Wij hebben in de afgelopen jaren verschillende stappen ondernomen om de duurzaamheid binnen het bedrijf te vergroten.  

In ons bedrijf vind je tegenwoordig alleen nog maar gerecycled plastic. De trays die we gebruiken om de planten in te zetten zijn gemaakt van gerecycled plastic en ook de hoezen en de plantenpotten zijn gemaakt van hergebruikt plastic. Zelfs ons wikkelfolie heeft al eerder een ander doeleinde gehad.  
In overleg met de klant leveren wij ook planten zonder hoezen. Doordat de planten in treetjes staan en een kar wordt ingewikkeld in wikkelfolie doet het niets af aan de kwaliteit van de planten, maar scheelt het wel veel in het gebruik van plastic. Zo dragen wij ons steentje bij in het verminderen van de plasticconsumptie.  

Bij Handelskwekerij Mark Verbeek gaan we nog een stap verder. Zo is in 2016 het dak van onze kas bedekt met zonnepanelen, waardoor wij onszelf kunnen voorzien van energie. Daarnaast zorgen wij ervoor dat al ons afval gescheiden wordt en apart wordt opgehaald. Het plastic, het karton, het groenafval en het restafval van ons bedrijf wordt door alle personeelsleden van elkaar gescheiden.  
De betrokkenheid van alle medewerkers is hierin duidelijk zichtbaar. Ze denken op meer manieren mee over de duurzaamheid van het bedrijf. De oprit van onze kas is nagenoeg altijd vrij van auto’s doordat bijna al het personeel op de fiets komt. Het enige gemotoriseerde voertuig dat ons terrein op rijdt is de vrachtwagen die onze bloemen komt halen.  
 
In de toekomst willen wij onze duurzaamheid nog verder uitbreiden, maar we zijn erg tevreden met de stappen die al genomen zijn en het certificaat dat wij hierdoor mogen voeren.